Snel internet voor bedrijven en vakantieparken

Binnen de gemeente Borger-Odoorn heeft een aantal bedrijven en vakantieparken urgent internet nodig. Binnen de recreatiesector is het steeds vaker een ‘must’ dat er Wifi aangeboden wordt voor de gasten, en met een snelheid die voldoende is om te werken, e-mailen, spelletjes te spelen en online muziek en video’s te streamen.

Niet alleen vakantieparken, maar ook bedrijven kampen met het breedbandprobleem. Om bedrijvigheid te ondersteunen anno 2017 is snel internet een vereiste. Bedrijven met meerdere medewerkers die tegelijkertijd via het internet allerlei werkzaamheden verrichten kunnen niet functioneren zonder. Vooral nu steeds meer werk in de ‘Cloud’ wordt gedaan is stabiel en snel internet een basisvoorwaarde om succesvol te kunnen ondernemen.

Om zowel de zeer urgente als de iets minder dringende bedrijven uit de brand te helpen worden er twee verschillende paden tegelijkertijd bewandeld. Het urgente traject richt zich op de recreatie waar momenteel elke dag telt in de aanloop naar het vakantieseizoen. Het tweede traject start met het inventariseren van breedbandbehoefte bij de overige bedrijven in de gemeente Borger-Odoorn. Op deze manier zetten wij ons in om beide obstakels snel en goed te tackelen.