Sneller internet Borger-Odoorn in stroomversnelling

Afgelopen week is met het indienen van een financieringsaanvraag ter grootte van 4,9 miljoen euro voor de gemeente Borger-Odoorn de beslissende fase op de lange weg naar sneller internet ingeluid. Over een aantal weken zal de provincie Drenthe over deze aanvraag een beslissing nemen. Mocht deze positief uitvallen, dan ziet het er rooskleurig uit voor de aanleg van glasvezel in de gemeente.

Scenario’s

Stichting Breedband Borger-Odoorn heeft uit vier scenario’s gekozen voor een variant waarmee in eerste instantie de 1416 huishoudens die supertraag internet hebben, worden bediend (de “witte” adressen). In dit scenario wordt ook voor de overige aansluitingen (“grijze” adressen) een basis gelegd voor sneller internet in een later stadium.

Marktconsultatie

Vrijdag 5 mei verliep om 12.00 uur de deadline voor marktpartijen om vragen te stellen over onze marktconsultatie[1]. Zover bekend zijn er bij VerbindDrenthe en de provincie Drenthe geen vragen binnengekomen. Nu is het afwachten tot de 26e mei, of marktpartijen een plan zullen indienen voor aanleg glasvezel in de witte gebieden.

[1] https://breedbandborger-odoorn.nl/sbbo/marktconsultatie-gemeente-borger-odoorn-aangevraagd/