Voorbereidingen voor Vraagbundeling van start in Borger-Odoorn

In de afgelopen jaren hebben vrijwilligers gezorgd voor bekendheid rond het aanleggen van breedband internetverbinding in Borger-Odoorn. Nu het eenmaal zover is dat de businesscase goedgekeurd is en de financiering geregeld is moet er nog heel wat gebeuren.

Als eerste gaat het bestuur van Stichting Breedband Borger-Odoorn, zorgen dat er een coöperatie opgericht wordt: de statuten betekenen, de kamer van koophandel inlichten, een bankrekening  aanvragen en een raad van commissarissen instellen, zodat deze coöperatie opdracht kan geven aan een aannemer om glasvezel aan te leggen.

MAAR….
Voor het zover is moeten er meer zaken gebeuren. Onze vrijwilligers, de ambassadeurs, worden gedurende 5 avonden in oktober opgeleid tot volwaardige kennisbanken over glasvezel en breedband. Dit wordt gedaan door het bestuur van de coöperatie Sterk Midden Drenthe, de gemeente waar immers al een glasvezelnet is aangelegd. Het glasvezelnet van Borger-Odoorn zal hierop aangesloten worden. De ambassadeurs hebben  inmiddels een excursie naar diverse onderdelen van het glasvezelnet Midden Drenthe gehad.

CAMPAGNE…

tweede briefing in Exloo

De ambassadeurs hebben een belangrijke taak binnen de op te starten BBO-Campagne, zij moeten de mensen op een overtuigende manier informeren en adviseren over het nut en de noodzaak van glasvezel. Met deze kennis kunnen de ambassadeurs helpen de 920 gewenste noodzakelijke contracten af te sluiten met de bewoners in de witte gebieden van Borger-Odoorn. Zodra dit aantal gehaald is kan de opdracht tot graven gegeven worden.

binnenkand POP

WANNEER…

Aangezien Stichting BBO en haar voorlopers al een jaar of 5 bezig zijn om snel internet voor elkaar te krijgen en de nodige tegenslagen hebben moeten verwerken is het lastig om nu wederom de planning te delen. In ieder geval proberen we dit jaar nog de benodigde contracten binnen te hebben (920 stuks). Wanneer er gegraven wordt hangt dan af van beschikbaarheid van de aannemer en de levertijd van de 184 kilometer glasvezel en de 5 POP-huisjes. Dus hou dat enthousiasme vast. Glasvezel moet er komen!